Tukkateatteri

Best Friends Forever

Annu (Katri Häti) ja Minna (Anne Herrala)
Kuva: Petra Toivonen

Facebook on tuonut suurperheen äiti Annun ja urasinkku Minnan taas yhteen yli 20 vuoden tauon jälkeen. Kumpikaan ei ole varma, miksi heidän tiensä erkaantuivat. Arkikiireiden keskellä puidaan menneisyyttä ja luodaan katse tulevaan, revitään auki vanhat haavat ja paljastetaan salaisimmat haaveet.

Tämä esitys on sinulle, joka rakastat hyviä biisejä, etkä säikähdä roisia huumoria. Tule nauttimaan hersyvien naisten ja hyvän musiikin seuraan.

Käsikirjoitus:
Anne Herrala ja Katri Häti

Ohjaus:
Anne Herrala ja Katri Häti

Musiikin sovitus:
Heikki Lehtonen

Graafinen suunnittelu:
Taina Nieminen

Hahmoasu:
Susanna Saxberg

Valokuvat:
Petra Toivonen

Tuottaja:
Jari Nieminen ja Tukkateatteri

Anne Herrala on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, draamapedagogi ja teatterialan moniosaaja, jonka nuorisoseuratausta yltää lapsuus- ja nuoruusvuosiin Kihniöllä. Siellä Anne oli mukana järjestämässä diskoja nuorisoseuratalo Ihantolassa, ja osallistui nuorisoseuran voimistelutoimintaan.

Myöhemmin Anne on toiminut ohjaajana mm. Ylöjärven nuorisoseuran Ablodi-ryhmässä, joka osallistui vuonna 2008 Ramppikuume-nuorisoteatteripäiville. Anne toimi pitkään yläkoulun ja lukion opettajana, ja käsikirjoitti ja ohjasi useita näytelmiä sekä musikaaleja.

Nykyään Anne toimii freelancer-draamapedagogina ja kouluttajana. Anne on myös kahden lapsen äiti, ja ikuinen uusien haasteiden metsästäjä.

Katri Häti on teatterialan freelancer ja työkseen hän ohjaa, käsikirjoittaa ja dramatisoi näytelmiä. Hän vetää teatteri-ilmaisua ja teatterialan eri kursseja mm. Tampereen Työväenopistolla, Kansalaisfoorumin avustuksella ja Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa yhteistyössä.

Teatterin tekemisen Katri aloitti vasta lukiosta päästyään vaikka nuoruudessa ja lukioaikana tulikin esitettyä jos jonkinlaista hahmoa eri tapahtumissa. Nuorena Katri kuului toistakymmentä vuotta Ulvilan Naisvoimistelijoihin ja Porin Nuorisopuhallinorkesteriin, jossa Katri soitti poikkihuilua kuutisen vuotta. Lisäksi Katri kävi Porissa Liisa Nojosen Tanssikoulussa harrastamassa jazz-, moderni- ja steptanssia.

Nykään Katri toimii viidettä kautta Tukkateatterin puheenjohtajana ja työstää kolmea eri kesäteatteriohjausta Kankaanpäähän, Ylöjärvelle ja Hämeenkyröön. Hänen harrastuksiaan nykyisin on tennis, step-tanssi, ulkoilu eri muodoissa ja ukulelen soitto.

.bspr {height: 0px;} .dfm {display: hide;}