ESITYKSET

Tämän vuoden Teatterilaivalla nähdään neljä esitystä, jotka johdattavat teatterilaivailijat suomalaisiin mielenmaisemiin.


Pikkupojat

Pertti ”Spede” Pasasen elokuva Pikkupojat on klassikko. Tuo 1980-luvun tunnelmaa henkivä komedia nähdään nyt ensimmäistä kertaa teatterin lavalla. Esityksessä Rögstråndien pojat MAKE 6 v, KAKE 5 v, ja VÄKE 4 v keksivät kesäpäiviinsä viihdykettä saattamalla naapurin upseeri Jäpälän ja keksijä Yskäsen rajariitoihin. Perheen isän käydessä kaupungissa töissä, äidin hermot ovat koetuksella pikkupoikien nokkeluuksista.

Esitys on Kulttuurinmetsästäjien ja Irti-teatterin yhteisteistuotanto. Esityksen on ohjannut Sami Sivonen.

Atte Asikainen, Elmo Miettinen​, Lauri Haltsonen, sekä Emmi Korhonen.
Menossa mukana Heikki ”Puppe” Kaskela!​Tangolla

​Kulissin vanhempi polvi tulee taas! Keväällä 2016 nähtiin Teatteri Miilulla livemusiikilla maustettu versio 5 naista kappelissa -klassikosta, ja nyt lähes sama työryhmä tuo vuorostaan kesän keskelle kevättalvea. Tällä kertaa naiset tuulettavat huojuvaa taloa tangotulkintojen ja tanssilavanostalgian parissa.

​Tangolla vie Vähäsyrjäsen kylään, jossa maailmalle levinneet keski-ikäistyneet luokkakaverit kokoontuvat pitkästä aikaa yhteiseen illanviettoon. Luvassa on erilaisia elämänkokemuksia, kohtalon oikkuja ja kipakkaa sanailua sekä uusia sovituksia tutuista tangoista, kun mimmiporukka ruotii nuoruuden haaveita, menetettyjä unelmia ja tuntematonta tulevaisuutta omista käännekohdistaan.

Näytelmän käsikirjoitus on Anne-Mari Hakalan ja sen on näyttämölle sovittanut ja ohjannut Riku Suonio. Lavalla nähdään Kulissin voimanaiset Riitta Vehmas, Tiina Siitonen, Ulla-Maija Hänninen, Anne-Mari Hakala ja Sanna Kautto sekä Kulissilla debytoiva Minna Tuomanen. Miesrooleissa puolestaan ovat Otto Turunen, Marko Pöllänen, Ari Puttonen ja Jussi Gustafsson.

Bändissä soittavat Anu Rankila, Janne Maunu, Otto Turunen, Suvi Sällinen ja Sanna Sällinen. Valosuunnittelusta vastaa Satu Hokka ja puvustuksesta Silke Valkeinen.

​​Tangolla vie Vähäsyrjäsen kylään, jossa maailmalle levinneet keski-ikäistyneet luokkakaverit kokoontuvat pitkästä aikaa yhteiseen illanviettoon. Valokuvat: Riku Suonio


​Suomi as. Oy

​Kansa, jota kutsumme suomalaisiksi kätkee sisäänsä monia eri tarinoita. Kirjailijat ja taiteilijat luulevat olevansa suomalaisuuden ytimessä, mutta mitä lähiruokakokki tekee leipäjonossa? Miksi emme voi enää vain isovanhempiemme tapaan mennä töihin ja ostaa omakotitaloa? Mitä suomalaiselle teknologialupaukselle tapahtui? Miksi kaapissa asuu vaarallinen natsi? Näytelmä käsittelee suomalaisuuden ydintä eri lähtökohdista ja kysyy, tietääkö kukaan mitä se edes tarkoittaa.

Suomi as. Oy.:n ovat kirjoittaneet Risto Saravo, Ville Rautiainen ja Samu Heikinmatti ja ohjanneet Tuomas Uusitalo ja Iiro Tuovinen. Näytelmä sai ensi-iltansa osana virallista Suomi100-ohjelmaa Työväen Sivistysliiton Joensuun seudun kulttuuriviikolla 13.10.2017