Työpajat

Teatterilaivan työpajoissa saat uusia virikkeitä teatterin tekemiseen. Pajoihin on mahdollista osallistua perjantai-iltana sekä lauantaina aamusta. Työpajoihin ilmoittaudutaan lippujen noutamisen yhteydessä terminaalissa ennen laivaan nousua.


Vapaasukellus improvisaatioon

Tarjolla mieltä ja kehoa rentouttava seikkailu pinnanalaisessa maailmassa!

 Työpajassa heitetään narikkaan liika yrittäminen ja viihdyttämisen paineet ja kokeillaan, mitä tapahtuu, kun uskaltaa olla aidosti läsnä itselleen ja muille. Unohdamme hetkeksi juonellisen kerronnan ja kohtausten rakentamisen ja keskitymme hyväksymään avoimesti kaikenlaiset mielen kuvat ja kehon impulssit, olivat ne miten yllättäviä tai outoja tahansa. Tästä tilasta käsin tuotamme liikettä, ääntä ja tekstiä sekä niiden yhdistelmiä, ja inspiroidumme paitsi toisistamme myös ympäröivästä tilasta.

 Pajaan voi tulla vähäiselläkin improvisaatiokokemuksella, mutta enemmän harrastaneille työskentely voi laajentaa käsitystä improvisaatiosta ja syventää omaa ilmaisua.

 Varustaudu mukavilla vaatteilla, joissa on helppo hengittää ja liikkua.

 Työpajaa ohjaa Maaria Tuhkunen, teatteripedagogi (TeM), improvisaatioon ja sen sovelluksiin erikoistunut vapaan kentän teatteritaiteilija ja ekspressiivinen taideterapiaohjaaja. Maaria on toiminut 14 vuotta helsinkiläisessä Teatteri Poreessa, joka tekee mm. improvisoitua nykyteatteria. Tällä hetkellä hän on innostunut erityisesti tiedostamattomista luovista prosesseista ja kollektiivisesta alitajunnasta.

 Työpajan tuottaa Kansalaisfoorumi, jossa ohjaaja työskentelee koulutussuunnittelijana ja taidekasvatuksen asiantuntijana.

Työpaja perjantaina kello 18.15-19.40 ja lauantaina kello 08.45-10.15.


Naamioteatteri

Käymme läpi karaktäärinaamioiden "säännöt" ja toimintamallit konkreettisten harjoitteiden kautta, joiden avulla treenataan rytmitystä ja reaktioita. Naamioteatterissa pieninkin kehon liike näkyy selkeästi, koska puhe ja ilmeet eivät ole käytössä. Se vapauttaa ilmaisun ja pohjautuu jokaisen tekijän omiin mielikuviin. 

Työpajan ohjaaja Kimmo Tähtivirta on kouluttanut naamioteatteria ja fyysistä teatteria kahdenkymmenen vuoden ajan ympäri Eurooppaa. Hän on itse ammatiltaan Teatteri-ilmaisunohjaaja (AMK) ja Teatteriopettaja (Tem). Lisäksi Kimmo on opiskellut fyysistä ja sanatonta teatteria Prahassa ja Madridissa. Vuoden 2018 alusta hän on toiminut FIDEAn eli Suomen draama- ja teatterikasvatuksen liiton puheenjohtajana.

Työpaja perjantaina kello 18.15-19.40 ja lauantaina kello 08.45-10.15.

Teattereiden vertaisarviointi

 
Mietitäänkö teidän teatterissanne, miten ihmeessä toiset tekevät jotain sellaista, mikä ei teillä ota onnistuakseen? Toisaalta tiedätte, että olette eteviä jossain muussa. Tässä on mainio paikka kahden harrastajateatterin vertaisarvioinnille, josta hyötyvät molemmat osapuolet.  
 
Homma etenee niin, että aiheesta kiinnostunut teatteri etsii itselleen kumppanin, jonka kanssa se sopii yhteisen arviointiprosessin tavoitteista. Teatterit katsovat omaa toimintaansa arvioinnin kiikarein ja pääsevät jakamaan huomioitaan kumppaniteatterille. Parhaat käytännöt, omat vahvuudet ja kehittämiskohteet hahmottuvat yhteisessä kohtaamisessa, jossa jaetaan omia kokemuksia ja pohditaan, mitä käytännön tekoja entistäkin paremman teatteritoiminnan saavuttaminen vaatii. 


Tule mukaan oppimaan aiheesta Sivistysliitto Kansalaisfoorumin työpajaan. Saatat löytää samalla parhaan kumppanin juuri teidän teatterille. 

Tutustu maksuttomaan materiaaliin täällä.

Työpaja perjantaina kello 18.30-19.30


TEATTERILAIVAN TIETOVISA 2018

Tämän vuoden tietovisa tarjoaa viihdettä ja kiperiä (tai sitten tosi helppoja!) kysymyksiä,jotka tarjoillaan esittävällä otteella.

Kysymään ja vastailemaan pääsevät kisan mainiot joukkueet itse. Joukkueet muodostetaan neljästä teatteritietoisesta, tai muuten vaan kokeilunhaluisen rohkeasta tyypistä! 

Kootkaa siis oma neljän hengen tietokilpailu-joukkue, ja nouskaa stagelle. Kisaan ilmoittaudutaan Teatterilaivan infopisteellä (Teatteritilan edessä kannella 6). Kisaan voi ilmoittautua heti laivan lähtiessä kello 18.00 alkaen ja ilmoittautuminen päättyy kello 22.00. Tietovisa pidetään teatteritilassa alkaen kello 23.15.

Tietovisaa voi tulla seuraamaan myös ilman osallistumista. Yleisölle on tarjolla myös pähkinöitä purtavaksi, ja pientä leikkimielistä kisantynkää viihdykkeeksi.

Ja mitä saa VOITTAJAJOUKKUE! Voittajajoukkueen jokainen jäsen ansaitsee itselleen palkinnoksi teatterilaivaristeilyn vuodelle 2019!

TSEMPPIÄ KISAAN! Ja ilon kautta! 

Insert Image