TYÖPAJAT

klo 18.15-19.00

Virtuaalinen Teatterilaiva tarjoilee kolme työpajaa: Äänenkäyttö ja Etäimpro. Kirjoita ilmoittautumisen lisätietoihin mihin työpajaan haluat osallistua.


Äänenkäyttö

Äänenkäytön työpajassa tutustutaan äänen eri osa-alueisiin (mm. hengitys, resonanssi, artikulaatio) sekä äänestä syntyviin vaikutelmiin tehden erilaisia harjoituksia. Näyttelijän työssä on erityisen tärkeää, että ääni kantaa ja kestää sekä muuntuu erilaisiin rooleihin. Työpajassa ääntä lähestytään erityisesti näyttelijän työn, kantavuuden ja kestävyyden näkökulmasta. Kaikki työpajalaiset saavat nipun ääniharjoituksia itsellensä jatkoa varten.


Kouluttajana toimii Jenna Vehka-aho. Jenna on äänenkäytön kouluttaja, vokologi (FM) ja juontaja. Oman teatteritaustansa takia äänenkäyttöä on tullut opetettua erityisesti näyttelijöille, mm. Suomen teatteriopistossa ja Suomen Musiikkiteatteri Akatemiassa, mutta myös erilaisissa työyhteisöissä (mm. Jollas-instituutti, Fonecta). Jennan intohimo on äänestä syntyvät vaikutelmat sekä äänelliset vaikutusmahdollisuudet.

Newsec

Newsec

Etäimpro

Etäimpro-työpajassa tutustumme siihen, miten etäyhteyksillä saadaan improvisaatio sujumaan! Jose Martin kertoo mitä kaikkea on tärkeää ottaa huomioon, kun tehdään improvisaatioteatteria tai -harjoituksia etänä.


Josen terveiset osallistujille:

"Terve!

Mie olen Jose Martin ja vedän virtuaalisilla laineilla teille etäimproilusta työpajan.

Improvisaatioteatterin aloitin noin 10 vuotta sitten Helsingissä ja vuonna 2018 perustinkin oman Improholistit -improvisaatioryhmän täällä Joensuussa, jota olen siitä asti kipparoinut. Tämä kolossaalinen ja kirjava 18-henkinen ryhmämme keikkailee ja harjoittelee aktiivisesti, ja vaikuttaa myös Suomen Improvisaatioteatterit ry:n riveissä.

Impron lisäksi kokemusta on kertynyt myös niin kesäteatterilavoilta, kuin televisiostakin. Tervetuloa mukaan tutustumaan minuun, muihin ja etäimproilun jännittävään maailmaan!"

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA

YHTEYSTIEDOT


Suomen Nuorisoseura ry

www.nuorisoseurat.fi

Vernissakatu 8 A
01300 VantaaPasi Saarinen
050 408 0366
pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi

© Suomen Nuorisoseurat ry 2021.
 All rights Reserved