Arvoisat matkustajat, tervetuloa Teatterilaivalle!

Matti Nykänen – Hyppy sumuun

Näyttelijä Tatu Mönttinen käytti koko viime vuoden tutkiakseen maailman menestyneimmän mäkihyppääjän Matti Nykäsen elämää. Loppuvuodesta 2018 kantaesitettiin näytelmä Matti Nykänen – Hyppy sumuun. Esitys sai kiittäviä kritiikkejä ja suuren suosioin, kunnes alkuvuodesta 2019 se muuttui inhorealistisesti hieman turhankin ajankohtaiseksi, kun esityksen päähenkilö siirtyi ajasta ikuisuuteen. Useissa Suomen ammattiteattereissa työskennellyt Mönttinen päätti kuitenkin jatkaa esityksen esittämistä ja Hyppy sumuun onkin kiertänyt kevään aikana ympäri Suomea keräten kiittäviä kritiikkejä ja ilta illan jälkeen salit täyteen.

Matti Nykänen – Hyppy sumuun on kunnianosoitus suurelle urheilijalle. Esitys on lämmöllä ja ymmärryksellä tehty, joten ilolla voimme esitellä teille, hyvät naiset ja herrat: Matti Nykänen – Hyppy sumuun Teatterilaivalla lauantaina 14.9. kello 13.30.

Teatterimyllyn Kuumia aaltoja

Mitä tapahtuu, kun kaksi toisilleen tuntematonta Annea tapaa sattumalta karaokebaarissa? Naiset ovat tulleet ravintolaan laulamaan, ja kun kuulutetaan: ”seuraavaksi Anne”, molemmat menevät mikin luokse.

Tästä alkaa kahden Annen hävyttömän hauska ravintolailta. Naiset vaihtavat ajatuksia niin parisuhteista, naiseudesta, lapsista kuin maailman menostakin, laulaen välillä rakastetuimpia karaokehittejä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua lauluihin. ”Kaikkihan me vähän Anneja ollaan!”

Savonlinnalaisen Teatterimyllyn esityksen on käsikirjoittanut Anne Prokofjeff (mm. Uusi päivä ja Syke) ja sen on ohjannut Ritva Söderström. Rooleissa nähdään Marjo Välimäki, Maarit Honkanen ja Antti Tolvanen.

Kuumia aaltoja nähdään laivalla perjantai-iltana, jolloin meno on kuumimmillaan ja osallistujienkin lauluinto suurimmillaan.

 

Improvisaatiota monesta tuutista

Tuttuun tapaan Teatterilaivan sykkeessä nähdään suurta ilottelua, kun lavan valtaavat improvisaatioon hurahtaneet taiturit. Edellisvuoden tapaan Teatterilaivan improkisassa kohtaavat tämän vuoden maakunnallisten improliigojen voittajat. Osallistuja kohtaamiseen saadaan ainakin Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan liigoista.

Turun ylioppilasteatterin improryhmä Läsnäolopakko tuo puolestaan laivalle täysin improvisoidun, yli tunnin kestävän musikaalin, jonka aiheen yleisö saa päättää esityksen alussa. Esityksen konsepti on luotu viime syksynä, ja tähän saakka esitetyt esitykset ovat suuria hittejä. Esitysten aiheina ennen Teatterilaivaa ovat olleet muun muassa talviurheilu, eläintarha ja Ikea.


GROW!  - Vertaisuus teatterintekijöiden voimavarana

Viihtymisen ja esitysten seuraamisen lisäksi Teatterilaivalla pääsee tuulettamaan ajatuksia teatterintekemistä, kun tarjolla on työpajoja sekä illalla että aamulla.

Haluaisitko toiselta teatterintekijältä tukea näyttelijäntyöhön, tuottamiseen tai muuhun sinua askarruttavaan teatteriteemaan? Tällöin Suomen Harrastajateatteriliiton ja Sivistysliitto Kansalaisfoorumin työpaja on juuri sinua varten. Työpajassa sparrataan ja kannustetaan vertaista harrastajateatterintekijää simppeliä GROW -valmennuspeliä pelaten. Lisäksi tutustutaan Harrastajateatteriliiton ja Kansalaisfoorumin pedagogiseen ja taloudelliseen tukeen. Työpajaa ohjaavat tuottaja Mari Saarinen Suomen Harrastajateatteriliitosta ja Minna Lepistö Kansalaisfoorumilta.

 

Teatteri Napakymppi

Perjantai-illan huipentaa Teatteri Napakymppi. Tule seuraamaan, kun teatteri X valitsee itselleen mieluista kumppania ohjaajista A, B ja C. Palkinnoksi ”pariskunta” saa yhteisen koulutusviikonlopun, ja kuten oikeassakin Napakympissä, nähtäväksi jää johtaako yhteinen viikonloppu pidempään suhteeseen esimerkiksi yhteisen produktion suhteen.

Teatterilaivan liput ovat myynnissä. Varaa paikkasi ajoissa syksyn kuumimmalle teatterifestarille!

www.teatterilaiva.fi

 

 

 

.bspr {height: 0px;} .dfm {display: hide;}